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Nutrition and Health / Ernährung und Gesundheit

MAS

Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ETHZ

Catégories
Lieu de formation

Zurich (ZH)

Langue d'enseignement

anglais

Type de formation

Hautes écoles universitaires HEU - Formation continue: formations longues

Modalités temporelles

À plein temps - À temps partiel

Thèmes de formation

Santé, soins, médecine

Filières d'études

Médecine humaine

Swissdoc

7.724.4.0

Mise à jour 27.06.2023

Description

Description de la formation

Master of Advanced Studies (MAS) ist eine Nachdiplomausbildung der Hochschulen und entspricht mindestens 60 ECTS-Punkten.

Natural scientists are offered an advanced education, the MAS ETH NH, that gives a broad overview on aspects of food and nutrition, their influence on health, and their potential for prevention of diseases. This also includes in-?depth knowledge in physiology of eating, nutrition related toxicology, nutrigenomics as well as research methodologies related to nutrition.

MAS ETH NH graduates are trained to distinguish and understand problems of nutrition while continuing to work in their field of expertise. Depending on this field of expertise, jobs can be expected in nutrition research, nutrition teaching, nutrition journalism and different sections of the food industry.

Program structure:

  • 15 compulsory courses
  • 13 optional courses
  • 1 week laboratory analysis
  • Master Thesis

Plan de la formation

1 ECTS-Kreditpunkt entspricht einem Aufwand von 25-30 Arbeitsstunden.

Admission

Conditions d’admission

  • Master's degree acknowledged by ETH or equivalent educational qualifications

Target group:

  • Graduates with a Master’s degree or equivalent in natural science, medical doctors and pharmacists.

Coûts

CHF 19'500.-

Diplôme

  • Master of Advanced Studies MAS

Master of Advanced Studies ETH in Ernährung und Gesundheit

Infos pratiques

Lieu / adresse

  • Zurich (ZH)

Déroulement temporel

Début des cours

Spring and Autumn

Durée de la formation

2 Semesters

Modalités temporelles

  • À plein temps
  • À temps partiel

Langue d’enseignement

  • anglais

Remarques

Anmeldefrist:

  • für Herbstsemester: 1. Januar - 30. April
  • für Frühjahrssemester: 1. Juli - 30. Oktober

Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ETHZ

Tag der offenen Tür

Immer anfangs September finden die Studieninformationstage statt.

Liens

Renseignements / contact

ETH Zurich, Institute of Food, Nutrition and Health, Human Nutrition Laboratory
Dr Isabelle Herter-Aeberli
Tel. +41 44 632 74 81
E-Mail: isabelle.herter@hest.ethz.ch

orientation.ch